Strunjan

Zanimivosti, rekreacija, plavanje, naravni rezervat, zabava.

Kopalisca Strunjan

Kopališča Strunjan

Strunjan omogoča plavanje na dveh javnih kopališčih, za tiste, ki pa se radi odmaknejo od poletnega vrveža pa so na razpolago prečudovite divje plaže pod znano strunjansko flišno steno. Ne pozabite na podvodno masko, saj imate kaj videti.

Strunjansko okolje nudi mnogo poti za sprehode.

Rekreacija Strunjan in okolica

Strunjansko okolje nudi mnogo poti za sprehode. Priljubljeni destinaciji sta Portorož, kamor lahko pridete skozi urejen tunel in Izola oddaljeni po 3km od Strunjana. Skozi Strunjan vodi mednarodna pešpot imenovana POT ZDRAVJA IN MIRU po trasi stare železnice – Parencana, ki se začne v Trstu in konča v Poreču.

Tenisači bodo prav tako dobili možnost za piljenje svojega znanja. Kolesarji imajo na razpolago lepe, bolj in manj zahtevne poti do Kopra, Izole, Portoroža, Lucije, Pirana…

Strunjan se ponaša s svojim naravnim rezervatom.

Krajinski park Strunjan

Strunjan se ponaša s svojim naravnim rezervatom. Morski del bodo raziskovali potapljači, ljubitelji primorske hortikulture, pa bodo imeli tudi kaj doživeti.

Tu so tudi soline, kjer so že pred več sto leti domačini pridobivali iz morja sol in solinsko zdravilno blato

Soline

Tu so tudi soline, kjer so že pred več sto leti domačini pridobivali iz morja sol in solinsko zdravilno blato s katerim so si lajšali tegobe (reuma, artritis…) – današnji fango.

Strunjanski križ

Križ in velik megalit v prepadu pod njim sevata pozitivno energijo. Zato so v Strunjan vedno prihajali in še prihajajo ljudje – da se napolnijo s pozitivno energijo.

Zabava

Za tiste, ki so željni poskušati srečo na igralniških napravah je na razpolago Casino Portorož oddaljen tri (3) km od Strunjana.

Hiša Sosič v Strunjanu Vas želi razvajati z domačnostjo svoje sobe-studio, apartmajev in gostilne, da bi se lahko kljub spremembi okolja počutili sproščeno kot doma.

APARTMA Hiša Sosič
Strunjan 42
6320 Portorož, SLOVENIJA

tel.: +386 5 678 00 10